Read Kongo by David Van Reybrouck Free Online


Ebook Kongo by David Van Reybrouck read! Book Title: Kongo
Date of issue: February 2013
ISBN: No data
ISBN 13: No data
The author of the book: David Van Reybrouck
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 8.72 MB
Edition: Siltala

Read full description of the books Kongo:

Alkaneella vuosisadallamme on tuskin levottomampaa valtiota kuin Keski-Afrikan jättiläinen Kongo, jossa riittää yllin kyllin modernille maailmalle välttämättömiä kaivannaisia - mutta myös verisiä selkkauksia. Kuinka tämä vuonna 1960 itsenäistynyt entinen Belgian siirtomaa on voinut kehittyä tällaiseksi?

David Van Reybrouck vyöryttää eteemme Kongon vavahduttavan historian alkaen muinaisuudesta ennen tutkimusmatkailija Henry Morton Stanleyn tuloa aina Kiinan vaikutukseen viimeisen vuosikymmenen aikana. Vuosien 1885 ja 1908 välillä Kongon omisti kokonaan Belgian kuningas Leopold II, joka haali sieltä valtavan omaisuuden luonnonkumilla. Belgian siirtomaahallinto 1908-1960 teollisti maan ja loi sille infrastruktuurin mutta kohteli alkuperäisväestöä alentavasti. Harppaus siirtomaasta itsenäiseksi valtioksi vuonna 1960 tuotti henkeäsalpaavan tarinan täynnä idealismia ja vehkeilyä. Nuori kansakunta suistui seikkailuun, joka kääntyi yhä sekasortoisemmaksi ja johti Mobutun 32 vuotta jatkuneen diktatuurin jälkeen yhteen tuhoisimmista toisen maailmansodan jälkeisistä konflikteista. Van Reybrouck ei nojaa pelkästään harvinaiseen arkistomateriaaliin ja uraauurtavaan tutkimukseen vaan ennen kaikkea satoihin kongolaisten kanssa käymiinsä keskusteluihin.

Kongon historia on tarina toivosta ja epätoivosta, viisaudesta ja typeryydestä, julmuudesta ja armeliaisuudesta, se on tarina hämmästyttävistä ihmiskohtaloista ja unohtumattomista persoonallisuuksista: sotureista, orjista, kapinallisjohtajista, lapsisotilaista, ministereistä, maajusseista, muusikoista, naisista, miehistä, vanhuksista, lapsista - ihmisistä, jotka kaiken menetettyäänkin jaksavat jatkaa eteenpäin ikuisesti virtaavan, jylhän Kongojoen lailla.

Read Ebooks by David Van ReybrouckRead information about the author

Ebook Kongo read Online! David Grégoire Van Reybrouck is een Vlaamse cultuurhistoricus, archeoloog en schrijver.

David Van Reybrouck in de Nederlandstalige Wikipedia

David Van Reybrouck in de Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren

David Van Reybrouck bij "Schrijversgewijs"


David Grégoire Van Reybrouck is a Flemish cultural historian, archeologist and writer.

David Van Reybrouck in the English Wikipedia


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Kongo
Read EBOOK Kongo by David Van Reybrouck Online free

Download Kongo PDF: kongo.pdf Kongo PDF