Read Vliegen Vangen by S. Carmiggelt Free Online


Ebook Vliegen Vangen by S. Carmiggelt read! Book Title: Vliegen Vangen
Date of issue: 1969
ISBN: No data
ISBN 13: No data
The author of the book: S. Carmiggelt
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 38.89 MB
Edition: De Arbeiderspers

Read full description of the books Vliegen Vangen:

Sedert zijn eerste bundeltje 'Vijftig dwaasheden', dat in 1940 verscheen, heeft Carmiggelt geen vliegen zitten vangen. Er zijn nu al meer dan vijftig bundels bij elkaar gekronkeld en de totale oplage bedraagt meer dan anderhalf miljoen exemplaren.
In 1967 bekroonden de Amsterdamse boekhandelaren Carmiggelt met hun vijfjaarlijkse prijs.
Zij eerden hem als de meester van het korte stukje en van de kleine effecten, de humorist van het type Chaplin; zoals James Thurber het beschreven heeft: 'de mens met zijn kleine moeilijkheden,' zijn angst en zijn kwestsbaarheid.
Tegen die kwestsbaarheid en angst, tegen die sorus van alle dag, biedt deze herdruk van een in 1955 voor 't eerst verschenen Carmiggelt-klassieker weer de nodige opluchting en lafenis!

Read Ebooks by S. CarmiggeltRead information about the author

Ebook Vliegen Vangen read Online! Simon Carmiggelt (1913-1987) groeide op in zijn geboortestad Den Haag. Hij begon als journalist, aanvankelijk bij Het Vaderland, in 1932 bij Vooruit, de Haagse editie van het socialistische dagblad Het Volk, als toneel- en filmrecensent. Daar begon hij Haagse ‘cursiefjes’ te schrijven, onder de titel ‘Kleinigheden’.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte Carmiggelt via vrienden in Amsterdam betrokken bij het illegale blad Het Parool, waar hij instond voor de productie en de verspreiding. In het laatste oorlogsjaar was hij ook redacteur.

Na de bevrijding kreeg Carmiggelt bij Het Parool de leiding over de kunstrubriek. Vanaf oktober 1946 publiceerde hij weer zijn korte verhalen, aanvankelijk drie keer per week, later elke dag, die hij ondertekende met zijn nom de plume Kronkel. Tot zijn dood in 1987 verschenen er ruim 10.000. Hiervan koos hij er jaarlijks vijftig uit die hij in boekvorm publiceerde bij uitgeverij De Arbeiderspers. Hij las zijn verhalen ook voor, eerst voor de Vara-radio, later ook voor de Vara-televisie. Zijn populariteit nam zeer toe en bleek blijvend. In 1961 ontving hij de Constantijn Huygens-prijs en in 1974 de P.C. Hooft-prijs voor zijn gehele oeuvre.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Vliegen Vangen
Read EBOOK Vliegen Vangen by S. Carmiggelt Online free

Download Vliegen Vangen PDF: vliegen-vangen.pdf Vliegen Vangen PDF