Read Donul liniștit by Mikhail Sholokhov Free Online


Ebook Donul liniștit by Mikhail Sholokhov read! Book Title: Donul liniștit
Date of issue: November 2014
ISBN: No data
ISBN 13: No data
The author of the book: Mikhail Sholokhov
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 312 KB
Edition: Editura Univers

Read full description of the books Donul liniștit:

„În 1926, Şolohov a început să scrie Tikhi Don (Donul liniştit, 1928 1940), operă care i a luat paisprezece ani ca s o finalizeze. (…) Cu un profund interes pentru destinele umane care se desfăşoară pe fundalul transformărilor şi tulburărilor din Rusia, Şolohov uneşte în opera lui moştenirea artistică a lui Tolstoi şi a lui Gogol cu o nouă viziune introdusă în literatură rusă de către Maxim Gorki.“ Nobelprize.org

Mihail Şolohov (1905–1984) este laureat al Premiului Nobel pentru Literatură pe anul 1965. Cu un an înainte, Jean Paul Sartre refuzase acelaşi premiu tocmai pentru că nu i fusese încă acordat lui Şolohov. Primul dintre cele patru volume ale Donului liniştit a apărut în 1928, pe când autorul avea douăzeci şi trei de ani. Cartea a fost imediat recunoscută drept genială, dar asta lui Şolohov i a adus şi mari probleme: a fost acuzat de plagiat, principala „dovadă“ împotriva lui fiind că era prea tânăr ca să poată scrie o carte atât de mare. Nu l a ajutat nici faptul că, în anii ’40, manuscrisele primelor două volume au „dispărut“. A trecut mai bine de o jumătate de secol până când manuscrisele au putut fi răscumpărate şi studiate prin cele mai moderne mijloace. Iar verdictul a fost clar: fără umbră de îndoială, autorul cărţii este Mihail Şolohov.

Read Ebooks by Mikhail SholokhovRead information about the author

Ebook Donul liniștit read Online! Mikhail Aleksandrovich Sholokhov was awarded the 1965 Nobel Prize in Literature "for the artistic power and integrity with which, in his epic of the Don, he has given expression to a historic phase in the life of the Russian people."


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Donul liniștit
Read EBOOK Donul liniștit by Mikhail Sholokhov Online free

Download Donul liniștit PDF: donul-linitit.pdf Donul liniștit PDF