Read Singoalla by Viktor Rydberg Free Online


Ebook Singoalla by Viktor Rydberg read! Book Title: Singoalla
Date of issue: June 29th 2001
ISBN: 0543903346
ISBN 13: 9780543903341
The author of the book: Viktor Rydberg
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 25.65 MB
Edition: Adamant Media Corporation

Read full description of the books Singoalla:

This Elibron Classics book is a facsimile reprint of a 1913 edition by Albert Bonniers Förlag, Stockholm.

Viktor Rydbergs Singoalla, som ursprungligen publicerades 1857, har blivit en av de populäraste klassikerna i svensk romanlittertur. Berättelsen om den unge riddar Erland och hans kärlek till zigenarflickan Singoalla med dess romantik, mystik och vemod äger en suggestiv stämning, ett skimmer av saga, som fortfarande fängslar oss. Handlingen utspelas på 1300-talet och författaren har utan att tynga med historiska detaljer gett en stark påtaglig tidsfärg åt sin skildring.

När Erland och Singoalla för första gången möts vid bäcken i vildmarken i den ljusa sommaren är de två naturbarn, som utan att fråga efter stånd och samhällsskrankor förälskar sig i varandra. Men denna kärlekssaga utanför samhällets ram är dömd att sluta tragiskt. Erland blir slottsherre, accepterar de plikter som hans ställning ålägger honom, och glömmer Singoalla. Men i det undermedvetna har hon fortfarande makt över honom och om natten kommer Sorgbarn, den son de fått, till Erland, försänker honom i hypnos och för honom till Singoalla.

Read Ebooks by Viktor RydbergRead information about the author

Ebook Singoalla read Online! Abraham Viktor Rydberg (Jönköping, December 18, 1828 – Djursholm, September 21, 1895) was a Swedish writer and a member of the Swedish Academy, 1877-1895. "Primarily a classical idealist",[1] Viktor Rydberg has been described as "Sweden's last Romantic" and by 1859 was "generally regarded in the first rank of Swedish novelists."


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Singoalla
Read EBOOK Singoalla by Viktor Rydberg Online free

Download Singoalla PDF: singoalla.pdf Singoalla PDF