Read Zeleni mravi by Zvonimir Balog Free Online


Ebook Zeleni mravi by Zvonimir Balog read! Book Title: Zeleni mravi
Date of issue: 1996
ISBN: 9536473461
ISBN 13: 9789536473465
The author of the book: Zvonimir Balog
Language: English
Format files: PDF
The size of the: 573 KB
Edition: Znanje

Read full description of the books Zeleni mravi:

Ovo je knjiga bombonijera, puna slatkih raznobojnih pričica za oblizivanje, nadjevenim šarenim mudrim glupostima. U njoj ima pravih modernih bajki u kojima pravda pobjeđuje krivdu. Istina laž. Ljubav mržnju. U njima mrtvi ponovo ustaju kao da su se okliznuli na koru banane. U njima mrak koriste kao ogrijev. Kišu peku na ražnju. Od svjetlosti grade svemirske brodove koji kao gorivo troše vrijeme. U ovoj knjizi sve je moguće. I da je mrav veći od slona. I da životinje međusobno razgovaraju i misle. I da je budala pametnija od mudraca. U knjizi ima tako veselih priča koje gotovo navode na plač. I tužnih koje su, začudo, u stanju nasmijati. Priče izgledaju kao da su tvoje djelo jer ih je napisao klinac koji je u svemu nalik tebi. Provjeri je li to točno.

Read Ebooks by Zvonimir BalogRead information about the author

Ebook Zeleni mravi read Online! Rođen je 30. svibnja 1932. godine u Svetom Petru Čvrstcu blizu Križevaca. U Zagrebu je završio Školu primijenjenih umjetnosti i Pedagošku akademiju. Studirao je pedagogiju. U životu je radio puno poslova, a neki od njih su: administrator, pipničar, dekorater, nastavnik, predavač na Pedagoškoj akademiji, urednik časopisa, televizijski urednik i drugo. Osim što je pisac, on je slikar, kipar i ilustrator. Napisao je šezdesetak knjiga za djecu i odrasle, a i autor je nekih antologija.

U teoriji književnosti i književnoj kritici Zvonimir Balog smatra se utemeljiteljem suvremene hrvatske dječje poezije. Zvonimir Balog najnagrađivaniji je hrvatski dječji pisac. Višestruko je nagrađivan svim poznatim književnim nagradama. Književno djelo Zvonimira Baloga poznato je i čitateljima izvan Hrvatske. Tekstovi su mu prevedeni na devetnaest jezika.

Neka njegova djela je u njenoj antologiji Zywe zradla iz 1996. sa hrvatskog na poljski prevela poljska književnica i prevoditeljica Łucja Danielewska.


Ebooks PDF EpubAdd a comment to Zeleni mravi
Read EBOOK Zeleni mravi by Zvonimir Balog Online free

Download Zeleni mravi PDF: zeleni-mravi.pdf Zeleni mravi PDF